Non-chirurg esthetiek kliniek
 • Professioneel
  Geneeskundig advies
 • Bel ons
  0479/958800
 • Mail ons
  info@meesterklusser.be

Rosacea behandelen West-Vlaanderen? Rosacea komt in het algemeen meer bij vrouwen dan bij mannen voor. Het manifesteert zich met name na het 30e levensjaar en dan vooral bij mensen met een blanke huid. Bij een donkere huid komt rosacea ook voor, maar valt dan vaak veel minder snel op.

Heb je  last van Rosacea? Dan kunnen wij van Non-Chirurg-Esthetiek Kliniek u helpen.

Rosacea behandelen West-Vlaanderen Non-chirurg esthetiek kliniek

Wij behandelen Rosacea zonder Plastische chirurgie. Waarom? Omdat plastische chirurgie echter enige nadelen kent zoals het optreden van complicaties tijdens en na de operatie, ongewenste resultaten, blijvende letsels, vervorming van het lichaam,… De kosten bij plastische chirurgie lopen vaak heel hoog op. Dit alles kan leiden tot psychische en fysische pijn.

Daarom besloot Tinantini om zelf een kliniek op te starten waar behandelingen door middel van ultramoderne medisch-esthetische toestellen en farmaceutische producten worden uitgevoerd.

Wij zijn wij

Rosacea behandelen West-VlaanderenIn de Esthetische Non-Chirurg Kliniek in De Haan kan je terecht voor professioneel geneeskundig advies en non- chirurgische behandelingen. Zaakvoerster Tinantin heeft veel ervaring in de medisch-esthetische sector waar de vraag hoog is naar plastische chirurgie voor schoonheidsdoelen. Tinantini maakt gebruik van veilige, moderne non-chirurgische en non-invasieve, pijnloze technieken specifiek voor elke schoonheidswens.

Onze zaak staat garant voor een kwalitatieve, individuele, doelgerichte ,professionele en eerlijke aanpak !

Wat is Rosacea

Rosacea is een chronische ontsteking van de huid van met name het gelaat. Er zijn vier verschillende vormen, waarbij de ene vorm kan overgaan in de andere of diverse vormen in combinatie tegelijkertijd voorkomen.

 • Erythemateuze rosacea: wordt gekenmerkt door blozen, diffuse roodheid en/of zwelling van met name het centrale deel van de huid van het gezicht – en gebroken bloedvaatjes (couperose of telangiectasia). De huid is vaak gevoelig, kan branden, prikken, jeuken of pijn doen en is soms gezwollen
 • Papulopustulaire rosacea: bevat naast permanente roodheid van het centrale deel van het gelaat ook af en toe puistjes (zogenaamde papels en pustels). Comedonen maken geen onderdeel uit van dit beeld, maar kunnen wel voorkomen
 • Phymateuze rosacea: ook wel drankneus of rhinophyma genoemd, alhoewel deze niet primair door alcohol wordt veroorzaakt. Er is sprake van een verdikte en onregelmatig oppervlakte van de huid van de neus in combinatie met lokale verdikkingen (noduli). Deze afwijkingen kunnen ook op de huid van de wangen en kin voorkomen.
 • Oculaire rosacea: hierbij zijn de ogen aangedaan. Er kan sprake zijn een branderig gevoel, jeuk, tranende ogen, alsof er iets in de ogen zit, gevoelig voor licht en ontstekingen van de talgklieren van de oogleden. Overigens kan oculaire rosacea op zichzelf voorkomen, zonder dat er sprake is van een van de drie andere vormen van rosacea.

Het is belangrijk om rosacea zo snel mogelijk na de diagnose te behandelen om verergering te voorkomen. Het is mogelijk de symptomen zoveel mogelijk onder controle te krijgen, zonder dat er van genezing sprake is.

Contact

Rosacea behandelen West-Vlaanderen? Wilt u meer info over een Rosacea behandeling? Ga dan naar ons contactformulier of maak snel een afspraak voor een met onze  Non Chirurg Esthetiek Kliniek in De Haan. Door onze gunstige ligging in De Haan en ruime parkeergelegenheid voor de deur zijn wij ook uitstekend te bereiken voor klanten uit Westende, Middelkerke, Raversijde, Mariakerke, Oostende, Bredene, Wenduine, Blankenberge, Brugge, Zeebrugge, Duinbergen, Heist-Aan-Zee, Knokke …

Andere behandelingen:

Anti-aging – Cellulitis behandeling – Couperose behandelen – Acne behandeling

Rosacea – huidaandoening

Rosacea is een veelvuldig voorkomende chronische huidaandoening, met name bij mensen met een lichte huid. De aandoening kenmerkt zich door een erythemateuze uitslag (rode vlekken) in het gelaat, voornamelijk op de wangen, de neus, de kin en het voorhoofd. In sommige gevallen zit de uitslag ook op de borst, de oren, in de nek of op de haargrens. Naast deze vlekkerige roodheid kunnen ook teleangiëctasieën, papels en papulopustels (puistjes) te zien zijn. Vanwege deze puistjes wordt de aandoening ook wel acne rosacea genoemd, maar zij heeft niets met acne van doen. Couperose is een variant van rosacea.

Een milde rosacea kan worden behandeld met een op de huid aan te brengen antibioticum, metronidazol. Ernstigere vormen worden behandeld met orale antibiotica, zoals tetracycline. De couperose, het ontstaan van de teleangiëctasieën, kan vanwege het cosmetisch storende effect worden behandeld met behulp van lasertherapie. Toepassing van lokale corticosteroïden wordt zoveel mogelijk vermeden.

Maak een afspraak voor Rosacea behandelen West-Vlaanderen – Klik hier