Cellulite is een vervelende aandoening waar heel veel vrouwen vroeg of laat mee te maken krijgen. Een van de oorzaken van cellulite is een verstikte bloedsomloop. Door deze verstikking ontstaan oneffenheden op de huid, ook wel een sinaasappelhuid genoemd. Cellulite komt voor op de benen, billen en buik. Hoewel de oneffenheden in principe niet schadelijk zijn voor de gezondheid vinden veel vrouwen het niet mooi.

Cellulitis behandeling West-Vlaanderen met Venus Swan

Cellulite kan op verschillende manieren behandeld worden onder meer door De Venus Swan,  een unieke en revolutionaire behandeltechnologie waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van radiofrequentie (RF) en magnetische pulsen (MP2).  Hierdoor is Venus Swan populair op het gebied van niet-chirurgische body contouring, cellulite reductie, huidverstrakking en rimpelreductie. Venus Swan is een aangename, pijnloze en effectieve behandeling die aanvoelt als een ‘hot stone’ massage, geheel veilig en zonder risico’s. Na afloop heeft u niet te maken met een hersteltijd, zodat direct uw dagelijkse activiteiten kunt voortzetten.

Hoe werkt het?

Met behulp van de gepatenteerde (MP)² technologie gebruikt Venus Swan Multi-polaire RadioFrequentie en Magnetische Pulsen die warmte genereren in het weefsel. Dit zorgt voor het verstevigen van de huid, het verminderen van rimpels, het verminderen van cellulite en de stimulatie van het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam. Dit herstelvermogen zorgt ervoor dat er nieuw collageen en nieuwe elasltinevezels worden gevormd. Het actieve collageen in de huid trekt samen, met als resultaat een stevigere huid met minder rimpels en cellulite.

Wij zijn wij

 

Wat is cellulite?

Cellulite is een toestand van het onderhuidse vet, waardoor het huidreliëf grover wordt en de huid een sinaasappelschil-achtige verschijning krijgt. De huid voelt net zo ruw als de bekende oranje vrucht. Cellulite wordt daarom ook wel in de volksmond een ‘sinaasappelhuid’ genoemd.

Eén ding moge duidelijk zijn: cellulite is iets anders dan cellulitis – termen die mensen vaak door elkaar halen. Cellulitis is een bacteriële infectie van het onderhuidse bindweefsel – dit gaat vaak gepaard met roodheid, zwellingen en koorts. Wanneer in de medische wereld een term eindigt op ‘itis’, betekent dit dat het om een ontsteking gaat. Bij cellulite is er geen sprake van een ontsteking: het is een verkleving en zwelling van de onderhuidse bindweefselstructuur. Het is dus heel iets anders dan een ‘sinaasappelhuid. Met cellulitis, cellulite of sinaasappelhuid wordt in de cosmetische industrie een wat bobbelige structuur in de huid en het onderhuids bindweefsel bedoeld. Het is geen ziekte en volkomen onschuldig. De benaming cellulite moet niet verward worden met de de medische betekenis van ‘cellulitis’. Hiermee wordt een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel bedoeld.

Vooral vrouwen krijgen cellulite op dijen en billen, doordat bij hen enerzijds het vetweefsel voornamelijk onder de huid (hypodermisch) ligt en anderzijds door de cyclische hormoonveranderingen de bindweefselbanden (collageenbanden, retinacula cutis) in het vetweefsel meer of minder opzwellen en zo de laag met collageenbanden zichtbaar maken.

Cellulite voorkomen

Er zijn vele factoren die van invloed zijn op de vorming van cellulite. Door de verschillende factoren is cellulite nooit volledig te voorkomen. Er zijn echter wel een aantal zaken die u zelf kunt doen om uw lichaam gezond te houden en zo cellulite te weren.

Drink veel water en groene thee
Water of groene thee helpt je lichaam bij het afvoeren van de giftige stoffen die verantwoordelijk zijn voor cellulite.

Sport regelmatig
Vetverbranding vermindert de kans op cellulite. Regelmatig sporten draagt hierdoor bij aan een gezonde huid.

Beperk uw alcohol- en koffiegebruik
Koffie en alcohol vertragen de bloedstroom en veroorzaken uitdroging. Hierdoor worden de gifstoffen sneller geabsorbeerd door het lichaam. Om cellulite te voorkomen is het belangrijk om minstens 8 glazen water of groene thee per dag te drinken.

Vermijd zoveel mogelijk verzurende producten of producten met veel suiker
Om de kans op cellulite te verkleinen moet uw eetpatroon ook aangepast worden. Het is belangrijk om producten met veel suiker of zuren zoveel mogelijk te vermijden. Een anti-cellulite dieet bevat voornamelijk eiwitten, vezels en onverzadigde vetzuren.

Een professionele behandeling kan helpen

Ons lymfatisch systeem zorgt ervoor dat bacteriën, afvalstoffen, overtollig vocht etc. op een efficiënte manier afgevoerd worden. Als het niet optimaal functioneert, heeft dat een invloed op je cellulite. Het lymfatisch systeem wordt niet aangedreven door een pomp, zoals het bloedvatenstelsel. Met een Venus Swam behandeling kan je cellulite verbeteren.

Venus Swan behandelingen zijn non-invasief en pijnloos. Veel patiënten vergelijken de behandeling met een hot-stone massage! Een Cellulitis behandeling West-Vlaanderen duurt ongeveer 30 – 40 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied. U kunt tijdens de behandelingen al vooruitgang zien. Voor het gezicht en hals worden minimaal 8 tot 10 behandelingen geadviseerd, voor het lichaam minimaal 10 tot 12 behandelingen.