Couperose is een ongevaarlijke maar vervelende aandoening en komt meestal voor in het gezicht of op je decolleté. Mensen met couperose voelen zich onzeker door de zichtbare bloedvaatjes die de huid een rode of soms een blauw kleur geven. Couperose kan ook branderig aanvoelen en een rood hoofd geven. Couperose gaat helaas niet vanzelf over.  Vaak wordt couperose geassocieerd met rosacea: hoewel deze aandoeningen vaak samen voorkomen zijn het wel twee verschillende dingen. Met de Venus Swan in onze kliniek in De Haan West-Vlaanderen kunnen we couperose en rosacea behandelen.

Couperose behandelen West-Vlaanderen

Couperose behandelen West-Vlaanderen zorgt ervoor dat rimpels en lijntjes vervagen of verdwijnen, de vochtbalans verbetert, couperose en pigmentvlekken verzachten, de poriën verkleinen, de huid wordt gladder en een geïrriteerde huid wordt weer gezond. Bovendien verbetert ook de spankracht en de elasticiteit van de huidstructuur, met een duidelijke versteviging en lifting van de huid als gevolg.

Doordat couperose en rosacea niet vanzelf weggaan biedt onze behandeling  een oplossing Bij Non-Chirurg Esthetiek Kliniek in De Haan werken we met een laser waarbij we heel precies de oppervlakkige bloedvaatjes kunnen dichtschroeien. De bloedvaatjes worden door de laser verhit waardoor ze kapot gaan. Vervolgens ruimt het lichaam de beschadigde vaten zelf op. Tijdens de couprose behandeling kunt u een branderig gevoel ervaren. Na de behandeling is dit vrijwel meteen verdwenen. Verdoving is niet nodig bij deze behandeling. De couperose behandeling met laser is volkomen veilig en geeft uitstekende resultaten bij verschillende huidtypes.

VenusTreatments.com wordt u aangeboden door Venus Concept, marktleider in non-invasieve medisch esthetische industrie, die voortdurend grenzen verlegt om consumenten de nieuwste behandelingen voor gezicht, nek en lichaam aan te bieden.

Venus Swan™ is door de FDA goedgekeurd voor gezichtsrimpels en rhytiden. Venus Swan™ is door Health Canada gepatenteerd voor non-invasieve behandeling van tijdelijke cellulitis en tijdelijke huidversteviging.

Venus Freeze™ is door de FDA goedgekeurd voor gezichtsrimpels en rhytiden. Venus Freeze™ is door Health Canada gepatenteerd voor non-invasieve behandeling van tijdelijke cellulitis en tijdelijke huidversteviging.

Venus Legacy™ is door de FDA goedgekeurd voor gezichtsrimpels en rhytiden. Venus Legacy™ is door Health Canada gepatenteerd voor non-invasieve behandeling van tijdelijke cellulitis en tijdelijke huidversteviging.

Venus behandelingen hervormen de Beauty & Health industrie en zijn de nieuwste behandel-rage van Hollywoods supersterren en van beroemdheden wereldwijd.

Met jaarlijks meer dan 2.000.000 Venus behandelingen wereldwijd, zijn patiënten over de hele wereld razend enthousiast over de effectiviteit en veiligheid ervan. Als u het eenmaal hebt meegemaakt – en de resultaten gezien – zult u er ook weg van zijn.

Wat is couperose?

Couperose is een aandoening van de gezichtshuid waarbij rode vlekken ontstaan. Die vlekken zijn in feite een toegenomen aantal kleine bloedvaatjes die bovendien zijn uitgezet. De plaatsen waar dit vooral voorkomt zijn de neus, het voorhoofd en het gebied van de wangen. De bloedvaatjes zijn als streepjes of kronkels zichtbaar, het bloed blijft erin achter en de vaatjes schijnen door de huid heen. Als deze aandoening heel hevig is kan het gezicht er helemaal rood uitzien. De aandoening ontstaat in een tijdsbestek van een paar weken of maanden. De aandoening kan geen kwaad maar wordt vaak als hinderlijk en ontsierend ervaren

De behandeling van couperose

Couperose gaat niet vanzelf over. Er zijn verschillende behandelingen voor en welke geschikt is hangt af van de ernst ervan. Hierbij gaat het om de volgende mogelijkheden:

  • lasertherapie: hierbij worden oppervlakkige bloedvaatjes dichtgeschroeid
  • flitslamp: lijkt op een laserbehandeling
  • thermocoagulatie:via een dunne naald wordt een radio frequentie signaal in het weefsel gestuurd, die wordt heel even warm waardoor de couperose verdwijnt; qua pijn wordt het vergeleken met het weghalen van haartjes in het gezicht.

Deze behandelingen laat het het best doen in een privékliniek die hierin gespecialiseerd is.