Elastosis Diagnose

De diagnose van zonneelastosis is klinisch die door biopsie van het beïnvloede gebied wordt aangevuld. Dit toont verlies van eosine die in de hogere huidlagen resulterend bevlekken in een blauwe vlek, met het verschijnen van in grote trekken gedesorganiseerde elastinevezels in dermis. De Behandeling zou geschikt moeten zijn.

Het kan mogelijk zijn om de kosmetische verschijning van de elastotic huid te verbeteren gebruikend laserablatie, botulinum toxineinjecties om zenuwachtige activiteit te verminderen en de huid te ontspannen, huidvullers om de contouren in te vullen en de diepte van de voren te verminderen, en actuele imiquimod.

Uiteindelijk, kunnen zich sommige van deze letsels maar niet de meerderheid tot een vorm van carcinoom van de huid het kanker geroepen squamous cel ontwikkelen. Dit is ook een geneesbare vorm van kanker indien vroeg gevangen, en zo om het even welke verandering in een zonneelastosisletsel zou moeten ernstig worden genomen en door een dermatoloog worden onderzocht. Een jaarlijks onderzoek is raadzaam in alle gevallen.