Veel dermatologen en patiënten zijn overgestapt op laser- en IPL-fotofaciale behandeling voor het verwijderen van ouderdomsvlekken als een manier om ouderdomsvlekken te verwijderen of in ieder geval te verminderen. IPL staat voor intens gepulseerd licht. De behandeling omvat het toepassen van intens gepulseerde lichtstralen die gericht zijn op het pigment dat de roodheid doet verouderen en de verkleuring van de huid veroorzaakt.

Laser behandeling is zeer effectief voor het verminderen van de verschijning van een age spot of voor andere vormen van pigmentatie. Voor mensen met een lichtere huidskleur, dan kan de laser worden gebruikt op gebieden van de huid die donkerder zijn dan degenen die behandeld worden met de laser. Dit is het minimaliseren van mogelijke bijwerkingen zoals zon gevoeligheid en verkleuring van de huid. De laser kan ook gebruikt worden op donkere of lichte huid gebieden van de huid.

De Leeftijd Van De Vlek Te Verwijderen Met Laser Behandeling

Als je al eens een behandeling voor een huid aandoening en zag een lichtere of witter plek op je huid hebt, is het waarschijnlijk dat de vlek veroorzaakt werd door de pigmentatie, in plaats van het onderliggende probleem. De behandelingen voor de gepigmenteerde delen van de huid zal niet verwijderen van de pigmentatie, maar kan het minder duidelijk op een patiënt.

Hoewel sommige artsen zijn terughoudend over het gebruik van laser-behandelingen, zijn er andere opties beschikbaar. Men is toe te passen zonnebrandcrème op delen van de huid aangetast met ouderdomsvlekken en andere pigmentatie problemen voordat je gaat voor een laser behandeling.

Een ander alternatief voor de leeftijd van plaats tot verwijdering wordt genoemd photofacials. Deze behandeling bestaat uit het blootstellen van het getroffen gebied aan het licht. De huid kan dan absorberen het licht en produceren melanine, het pigment dat ervoor zorgt dat pigmentvlekken en ouderdomsvlekken.

Voor sommige mensen is het verwijderen van ouderdomsvlekken net zo eenvoudig als een bezoek aan een arts. Voor andere patiënten is het echter ingewikkelder. Naast het risico op bijwerkingen, vereisen laserbehandelingen herhaalde behandelingen en kunnen ze littekens veroorzaken.

Niet-chirurgische behandelingsopties omvatten actuele crèmes en lotions. Het is belangrijk om met uw arts over deze optie te praten, omdat niet elke crème geschikt is voor alle huidtypes. Zelfs als de crème geen bijwerkingen veroorzaakt, kunnen sommige roodheid en irritatie veroorzaken en de noodzaak om elke paar weken opnieuw aan te brengen.

Voordat u beslist of u deze aanpak wilt gebruiken, moet u met uw arts overleggen over eventuele bijwerkingen die verband houden met het verwijderen van ouderdomsvlekken. Sommige crèmes kunnen geboorteafwijkingen veroorzaken bij zwangere vrouwen die borstvoeding geven. Het is dus belangrijk dat u de mogelijke risico’s en voordelen kent van het behandelen van uw huid met een crème.

Laserbehandeling is niet altijd verzekerd. Afhankelijk van uw zorgverlener kan het de moeite waard zijn om de mogelijkheid te onderzoeken om dekking te krijgen. Er kan een eigen bijdrage of een eigen risico zijn bij het verzekeringsplan, dus het is essentieel dat u bepaalt of dit type behandeling wordt gedekt voordat u een beslissing neemt. Als het niet wordt gedekt, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw zorgverlener om te zien of zij de behandeling kunnen betalen.

Veel mensen kiezen ervoor om hun littekens behandeld door een operatie, ofwel met een traditionele laser behandeling of een nieuwere versie van de procedure. De nieuwere modellen van de laser-behandeling hebben weinig of geen bijwerkingen en kan zeer effectief zijn bij het verwijderen van ouderdomsvlekken.

Voordat u voor dit type behandeling kiest, moet u met uw arts overleggen hoe vaak en hoelang u de behandeling nodig heeft. De procedure moet mogelijk meerdere keren worden herhaald gedurende een periode van enkele maanden.

Een tweede optie is dermabrasie. Dit is een procedure waarbij het gebied rond de ouderdomsvlek wordt verkleind. Dit kan zowel binnen als buiten de huid worden gedaan. Soms kan de behandeling worden uitgevoerd in het kantoor van een dermatoloog.

Het is belangrijk om met uw arts te praten als u een laserbehandeling wilt ondergaan. Afhankelijk van uw huid is de behandeling mogelijk niet geschikt voor u.