By - admin

De beste haarverzorging anno 2023

Haarverzorging is scheikunde. En de scheikunde blijft zich, net als de rest van de wetenschap, constant ontwikkelen en vernieuwen. Hoe zorg jij anno 2023 optimaal voor jouw haar? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Shampoo van een kappersmerk

Shampoo van kappersmerken bieden een aanzienlijk sterkere verzorging dan shampoo van de drogisterij. Ze zijn een stuk geconcentreerder en zijn bovendien voorlopers in de nieuwste scheikundige ontwikkelingen op het gebied van haarverzorging. Zeker als je last hebt van dof en droog haar kan het echt een verschil maken.  Veel mensen worden tegengehouden door de prijs. Koop je shampoo bij een speciaalzaak. Je kunt bijvoorbeeld shampoo kopen bij BeautyPlaza in plaats van bij de kapper zelf. Dat scheelt al een hoop. Daarbij komt dat je van de duurdere shampoo door de hogere concentratie een stuk minder nodig hebt. Je doet dus langer met een fles; dat prijsverschil valt eigenlijk wel mee

Plasticvrij

Veel shampoos bevatten siliconen en parabenen als natuurlijke gladmakers. Echter, veel haartypen reageren niet zo goed op deze ingrediënten. Je haar kan er dof en futloos van worden. Ga dus voor een plasticvrij alternatief. De meeste kappers-shampoos bevatten geen synthetische gladmakers. Daarnaast kun je kijken naar biologische shampoos. Deze zijn al helemaal ingeburgerd in onze samenleving en dus veelvuldig te krijgen bij de gewone drogist. Je hoeft niet heel lang te zoeken: vaak staat ‘plasticvrij’ in koeienletters op de verpakking.

Olie en maskers

Een intensieve verzorging van jouw haar kun je bewerkstelligen met olie en maskers. Het aanbod hiervan is gigantisch. Ook hierbij geldt: ga voor kwalitatieve merken en probeer siliconen en parabenen zoveel mogelijk te vermijden. Droog haar heeft vaak baat bij een paar drupjes argan- of avocado-olie. Futloos en dof haar kan een oppepper krijgen van een masker.  Op de verpakking van jouw haarmasker staat vaak dat je het drie tot vijf minuten moet laten intrekken. Voor een intensieve verzorging kan je jouw masker rustig enkele uren laten zitten. Ideaal voor een thuiswerkdagje. Zet een badmuts over jouw ingesmeerde haren zodat het masker niet uitdroogt en blijf de hele middag zo zitten. Jouw haar voelt zich daarna als herboren!